Kirjoitin jokin aika sitten, että perhe-elämä (lue: vauvaelämä) on muuttunut rumbasta tangoksi. No, nyt se on sitten varmaan jo cha-cha-chaata. Viikonloppu oli tosi kurja. Elmo kadotti kaikki vähäisetkin päivärytminsä. Nukkui puoli tuntia vaunuissa, söi miten sattui ja oli koko ajan kärttyinen kuin ampiainen. Paitsi sen hetken, kun ukin kanssa leikkivät mäkihyppääjää...

Eräs tuttavani suositteli kiinteiden ruokien aloittamista. Hui, alle neljäkuukautta vanhalle pojalle!? Minä olin suunnitellut imettäväni poikaa puolivuotiaaksi. Tällä hetkellä en totta puhuen tiedä, mitä pitäisi tehdä. Meidän ihanasta nauravaisesta pojasta on parissa viikossa tullut itkuinen ja kärttyinen lapsi. Helppohan Elmo ei ole ollut missään vaiheessa. Vai olenkohan minä itse vaan vaikea?

Pojan kasvusta minun ei tarvitse olla huolissani (paino taitaa olla jo 8 kg). Eniten minua askarruttaa pojan huonotuulisuus. Saakoohan Elmo kuitenkaan tarpeeksi ruokaa? Aina herättyään unilta (niiltä puolituntisiltakin) Elmolla on nälkä. Poika vaatii maitoa nykyään alle kahden tunnin välein. Minut siis imetään kohta kuiviin - sekä henkisesti että fyysisesti!

Nykyään suositellaan, että vauvat aloittavat syömään kiinteitä ruokia neljästä kuukaudesta kuuden kuukauden ikään. Elmo on vasta 3,5 kk. Tunnenkin itseni ihan rikolliseksi, kun suunnittelen pojan ruokkimista perunasoseella. Ja pahinta kaikessa on se, että tekisin sen tavallaan itseni vuoksi. Minä kun en enää jaksa kuunnella jatkuvaa kitinää ja itkua. Toinen vaihtoehto on tietysti pötkötellä pojan kanssa päivät sohvalla tai sängyssä. Välillä ruokaa, välillä unta, välillä syliä... Enpä usko, että jaksaisin sitäkään. Päätimme juuri Vesan kanssa, että katselemme tätä vielä ensi viikonloppuun. Jos mikään ei ole muuttunut, meillä alkaa perunasoseen maistelu. Vaikka se äidistä tuntuisikin pahalta...

Vauvojen  (alle 0,5 v.) ruokinta-asioissa mielipiteet ovat jakaantuneet kahteen. Osa kannattaa raivoisasti rintaruokintaa, osa syöttää suosiolla soseita jo aiemmin. Tasapainoile siinä sitten itse jossain välimaastossa. Toivottavasti meidän ongelmat ratkeavat seuraavan viikon aikana, jotta voin jatkaa rauhassa rintaruokintaa ainakin jouluun asti.