Elmo ja minä olemme viettäneet kuluneet puoli viikkoa matkalaukkuelämää. Perjantaina suuntasimme autolla Kouvolaan sukuloimaan. Elmon ensimmäinen vähän pidempi automatka uudessa turvaistuimessa meni vaihtelevasti. Uni maistui Lahteen asti ja vielä Kausalaan saakka Elmo jaksoi jokellella yksinään takapenkillä. Kausalasta Kouvolaan äidin piti laulaa kurkku suorana "Vaarilla on saari" -biisiä. Onneksi matka ei ollut tuon pidempi!

Perillä Kouvolassa kurvasimme ensin Leena-tädin hoteisiin. Paukkupakkasesta huolimatta Elmokin sai siellä nukkua ulkona, Leenalla kun on talossaan oiva veranta. Kaikkein kivointa Elmosta oli kuitenkin pyöriä keittiön lattialla ja jahdata Väinö-koiraa. Väiski antoi pari kertaa nykäistä turkista ja piileskeli sen jälkeen Elmoa keittiön pöydän alla. Illalla Elmon jo nukkuessa pelailimme vielä porukalla uutta Trivial Pursuitin dvd-versiota. Minäkin pysyin melkein nuorisoketjun eli Teemun perässä trendien, julkkisten ja uusimpien muusikoiden vilistessä television näytöllä. Erityisen ylpeä olen Avril Lavignen tunnistamisesta! Yö sujui vieraassakin paikassa mukavasti, ensin Elmo makoili matkasängyssä ja jatkoi tuhinaa aamuyöstä äidin vieressä.

Lauantaina vaihdoimme majapaikaa Antti-enolle. Siellä riitti vilskettä ja vilinää, kun Maiju ja Kaisu (minun serkkujani molemmat) hoitivat Elmoa vuoron perään. Erityisesti syöttötuolin virka oli kysyttyä kamaa! Maiju oli jopa kutonut Elmolle ihanan lämpöiset villasukat. Illalla Elmolla oli mukavat oltavat, kun sai saunoa peräti neljän naisen seurassa. Kylpyjen jälkeen uni maittoi taas matkasängyn uumenissa. Antin ja Sirpan kanssa ehdin myös tutkailla leivinuunin tekniikkaa, jotta osaamme ostaa uuteen taloon oikeanlaisen tulipesän. Eiköhän meillekin tilata takka, jossa on myös se kauan himoitsemani leivinuuni.

Sunnuntaina matkustimme kotiin. Elmo vetäisi taas tirsoja Lahteen asti, jokelsi Mäntsälään ja kuunteli äidin laulua Mäntsälästä Hyvinkäälle. Kotona meitä oli vastaanottamassa levännyt ja ikävissään ollut Vesa.

Maantaiaamuna auto pakattiin taas. Heitimme Elmon kanssa Veskun töihin ja ajoimme yhdessä Martinlaaksoon ukille hoitoon. Minä heitin pelikamat reppuun ja suuntasin salibandyä pelaamaan. Elmo jäi ukille nukkumaan. Sähläsin kentällä taas ihan intona, todistusaineistona on ruvet polvissa. Pelikentällä oli tällä kertaa erityisen turvallinen olo, olivathan vastustajat ihan oikeita poliiseja! Pelin jälkeen mietin taas, miten paljon energiaa liikunnasta saakaan. Jään jälleen odottamaan seuraavaa peliä malttamattomana. Pelin jälkeen pääsin taas (kuten koko viikonlopun ajan) valmiiseen ruokapöytään ja lopun päivää vietimme mukavia jutellen. Iltapäivällä toivottelimme Elmon kanssa ukille hyvää matkaa Torinoon ja haimme Vesa-isän töistä.

Tänään saimme seuraa Tiinasta ja Sofiasta. Vietimme porukalla mukavaa kiireetöntä päivää, leikimme lasten kanssa ja suunnittelimme ensi kesän häitä (Tiinan, ei minun!). Minä jopa intouduin sovittamaan viisi vuotta vanhaa hääpukuani! Se muuten pitäisi vihdoin ja viimein viedä pesulaan…