Elmo on oppinut kuluneen viikon aikana hurjasti uusia asioita. Viikko sitten Elmo siis oppi seisomaan ja viikon alussa konttaamaan ryömimisen sijasta. Aiemminhan Elmo heittäytyi armeijaryömitään aina, kun piti päästä kovaa. Nyt ryömintä on unohtunut jo melkein kokonaan. Pari päivää sitten huomasimme ihan yllättäen, että Elmo osaa istua tosi hienosti itsekseen. Poika tökötti keskellä olohuoneen lattiaa ja tutkaili kädessään olevia leluja. Nyt Elmo osaa jo varoa kaatumista ja lähtee istuma-asennosta sujuvasti konttaamaan. Ja kaiken tämän lisäksi ne molemmat etuhampaat ovat nyt hienosti näkyvillä!

Keskiviikkona Elmo oli oudon väsynyt. Nukahti jopa neuvolareissulla istualteen rattaisiin. Siis se meidän Elmo, joka yleensä nukkuu noin pari tuntia koko päivässä! Illalla Elmo sitten oksensi iltapuurot pihalle ja nykäisi unta palloon kellon ympäri. Minä tietysti olin jo ihan paniikissa, että poika on saanut aivotärähdyksen. Onneksi neuvolantäti rauhoitteli minua ja totesi, ettei näillä muksahduksilla vielä aivotärähdystä saa aikaiseksi. Todennäköisesti meillä vieraili pieni vatsatauti, joka meni onneksi saman tien ohi. Torstaina palasimme jälleen normaaliin päiväjärjestykseen ja päiväunet olivat taas "elmomaisen" lyhyitä, eli alle tunnin...

Perjantaina saimme mukavia vieraita; Tuulia ja Topias tulivat Hämeenlinnasta. Pojat pyörivät lattialla ja tutkailivat välillä toisiaan kovin kiinnostuneina. Painimisessa Elmo taitaa jäädä kakkoseksi, sillä Topias painii jo isompien poikien sarjassa, vaikka onkin Elmoa kuukauden nuorempi. Iltapäivällä lähdimme kaupungille shoppailemaan ja teimme kunnon kävelylenkin ihanassa kevätilmassa (taas yksi hyvä asia, miksi asua Hyvinkäällä Helsingin sijasta...!). Illalla kävimme vielä Elmon kanssa katsomassa kaikkein nuorinta tulokasta ukilla ja mummilla.

Tänään aamulla Elmo ja Vesa olivat kahdestaan vauvauinnissa. Minä järjestelin kotia ja imuroin pahimmat villakoirat pois näkyvistä. Elmo oli ihan innoissaan sukeltanut altaan reunalta istuma-asennosta. Taitaa pojilla olla paljon mukavampaa, kun yli varovainen äiti ei ole mukana mäkättämässä.