Viime viikot ovat olleet jälleen kerran ihan älytöntä hulinaa. Toissa viikonloppuna juhlimme siskoni Tiinan (ja tietysti myös Andersin) häitä. Kaikki meni hienosti, morsian ehti kirkkoon, sulhanen ei unohtanut sormusta eikä kukaan esittänyt kirkossa vastalauseita. Edellä mainitut olivat kaason silmissä niitä tosi katastrofeja. Minäkin rentouduin lopulta, kun sain ihanat häälapset – Sofian ja Elmon – nukkumaan turvallisesti. Tirautin muuten kirkossa sellaiset itkut, että pois alta. Luulin paniikissa, että koko kirkko kaikuu minun nyyhkytyksestäni. Tiina ja Anders vaan olivat niin kovin kauniita ja liikuttavia, samoin kirkossa esitetty lauluesitys.

111508.jpg
Elmo ja Sofia juhlatamineissa

Pari päivää ennen häitä käväisin pitkästä aikaa treffaamassa ystävääni Sannaa ja melkein Elmon ikäistä Alex-poikaa. Kaveruksilla taitaa olla ikäeroa peräti 11 päivää! Elmo ja minä jämähdimme Vantaalle useammaksikin tunniksi, kun meidän kahden Sannan pälätyksestä ei tullut taaskaan loppua. Mikään ei siis ole lukioajoista muuttunut… No, onneksi olemme saaneet päivitettyä tilanteen edes kerran vuodessa. Muuten tapaamiseen pitäisi varata aikaa koko viikonloppu!

111430.jpg
Alex ja Elmo

Häiden jälkeen suuntasimme lomailemaan viikoksi Rautakorpeen. Minä ja Elmo suuntasimme Kouvolan maisemiin junalla jo viime viikon maanantaina. Maanantaina vietimme koko päivän Leena-tädin kanssa. Tiistaina Elmo pääsi uudelleen Leenan hoteisiin, kun Vesa ja minä (sekä ukki ja Eetu) kävimme katsomassa  - yllättäen - pesistä tutulla Kouvolan pesisstadionilla. Peli ei kylläkään tarjonnut pesisviihdettä ihan sieltä parhaasta päästä... Mutta Elmolla oli ollut mukavaa, kun ympärillä pyöri innokkaita hoitajia mm. Maiju, Kaisu ja Teemu.

Päivät maalla kuluivat aurinkoisessa säässä mukavasti. Elmo ui uudessa uima-altaassa ja työnteli mopoa pitkin pihaa. Myös vanha Tombala-hevonen kaivettiin vintiltä ja laskettiin laitumelle. Heppa on kyydinnyt lapsia jo 70-luvulla… Nyt Tombala sai kovaa kyytiä, kun Elmo ja Sofia ratsastivat sillä vuorotellen. Välillä Elmo myös työnsi hevosta, kun Sofia oli kyydissä!

111025.jpg
Elmo työnteli mopoa pitkin pihaa.

Maalla Elmon suurimman huomion varastivat Eetun ja Santerin menopelit, eli mopo ja moottoripyörä. Elmo ihasteli silmät pyöreänä, kun Eetu ajeli mopolla Elmon huviksi pitkin pihaa. Ja kaiken huipuksi Santeri antoi Elmon istua moottoripyörän kyydissä!

111030.jpg
Huh huh, taitaa olla vähän liian iso pyörä!

Torstaina kävimme lopultakin heittämässä talviturkit Haukkajärveen. Elmokin polski aika koleassa vedessä kuin kala konsanaan ja olisi uimisen loputtuakin halunnut veteen vielä vaatteet päällä. Uiminen on minustakin yksi kesän hauskimmista jutuista, voisin polskutella vedessä loputtomiin. Saapa nähdä, onko Elmo perinyt äidiltään tuon vesivillityksen.

111028.jpg
Uima-allas ison koivun varjossa helpotti oloa paahtavassa helteessä.

Suuntasimme kotiin Hyvinkäälle sunnuntaina ja samalla palasimme tuttuun arkeen. Vesa lähti illalla treeneihin ja me Elmon kanssa puistoon. Sieltä löysimme viikko sitten kadottamamme hiekkalapion. Oli kiva huomata, että meidän kanssamme samalla hiekkalaatikolla puuhastelee rehellistä väkeä!