Sanzibaariin kirjoittaminen alkaa olla nykyisin harvinaista herkkua. Vesa aloitti tällä viikolla kesälomansa, mutta kaikki aika kuluu tiiviisti rakennustyömaalla tai sitten pelibussissa (kuten tällä hetkellä!). Minä olen sillä välin hoitanut Elmoa (en kotia...), käynyt pelaamassa sekä juoksennellut tontin ja kodin väliä tukka putkella. Tällä viikolla myös minä pääsin rakennuksilla kunnolla työn touhuun. Siitä on alla  jopa todistusaineistoa. Välillä minut kyllä hätistettiin kirveen varteen polttopuuhommiin. Se sopikin minulle paremmin kuin hyvin, sillä puiden teko on - ihan aikuisten oikeesti - todella rentouttavaa puuhaa. Hiki virtaa ja oman työn jälki on (melkein) heti nähtävissä!

140946.jpg
Minun ei kuulemma ihan vielä kannata ryhtyä muurariksi... Hitsi!

Elmon kanssa en ole rakennuksilla juuri viihtynyt. Paikka on täynnä mitä ihmeellisimpiä vaaroja, eikä poikaa voi laskea metriä kauemmas valvovasta silmästä. Niinpä Elmo on ollut minun "työaikanani" mummilla hoidossa. On ollut mukava huomata, miten mielellään Elmo sinne jää ja kaikki normaalit rutiinit hoituvat kuin kotona konsanaan. Vesan kanssa mietimmekin eilen, miten hauskaa rakennuksilla on tehdä töitä kahdestaan. Hoitoapu on siis meille samalla osa "parisuhdeterapiaa"... ;-)

140950.jpg
"Pikku isäntä" haluaa auttaa polttopuusavotassa, mutta jättää jälkeensä enemmän tuhoa kuin valmista pinoa... Kuvassa Elmo on harhautunut puupinolta koputtelemaan peräkärryn pyöriä.

Tilanne tontilla on tällä hetkellä hyvä. Talon kivijalka on muurattu ja autotallin antura valettu. Seuraavaksi edessä on eristystöitä ja autotallin kivijalan muuraus. Talon kivijalan muuraamiseen meni aikaa alle kaksi päivää. Tehokkaaseen tiimiimme kuului kirvesmies, Vesa, Ile, Jani ja minä.

140947.jpg
Kuvassa on talon antura ja viisi kerrosta harkkoja, terassiin muurattiin vain neljä kerrosta.

Tänään oli ihana päivä. Aamulla menimme Elmon kanssa puistoon ja minä intouduin ostamaan yhdeltä puiston äideistä laatikollisen luomuvadelmia. Puistossa tosin kimpaannuin (ihan vaan sisäisesti...) eräälle äidille, joka mairealla äänellä opasti kolmevuotiasta tytärtään: "Ethän vaan ota mallia tuosta pojasta meidän omalla hiekkalaatikolla". Meidän Elmo kun teki hiekkakakkua omalla ronskilla tyylillään ja hiekka vähän roiskui yli laitojen ja muutama murunen taisi lentää jopa vieressä istuvan tytön syliin. Ei kai yksivuotias voi ihan jokaista hiekanmurua hallita ?! No, onneksi elämä hiekkalaatikon reunalla on yleensä ihan rauhaisaa, eikä äitien tai isien jutut läiky liikaa yli laitojen...

Puistoreissun jälkeen tulimme kotiin syömään ja nukumaan. Otimme Elmon kanssa kahdestaan oikein makoisat päiväunet kylki kylkeä vasten. Mikään ei voita pienen lapsen tuhinaa korvan vieressä, se on ihanaa se! Unilta herättyämme saimme vieraita Hämeenlinnasta. Tuulia ja Topias-poika pyörähtivät tsekkaamaan meidän perheen kuulumisiset. Kärryttelimme poikien kanssa kirpputorille, jossa olen tämän viikon myynyt vanhoja vaatteita uusille käyttäjille. Hyvin näyttivät menneen kaupaksi. Kävelyreissun päätteeksi saimme niskaamme kunnon vesisateen ja juoksimme takaisin sisätiloihin. Sateen suojassa Tuulia ja minä saimme vielä katsella lasten touhuja silmä tarkkana. Molemmat pojat kun ovat aikamoisia touhottajia, sellaisia hassuja pieniä pygmejä. Tuulian ja Topiaksen lähdettyä menimme vielä Elmon kanssa saunomaan mummin uuteen saunaan.