Viime viikolla olimme kaikkina arki-iltoina rakennuksella. Työmaalla oli joka päivä jotakin puuhasteltavaa. Ikään kuin se nyt olisi jonkinmoinen yllätys... Alunperin suunnittelimme, että arki-iltaisin emme säntäile tontille, vaan panostamme niihin hommiin kunnolla vain viikonloppuisin. Nyt olemme huomanneet, ettei homma vaan toimi käytännössä niin. Jotta työmiehet voivat keskittyä päivisin oleelliseen eli rakentamiseen, pitää jonkun ensin kantaa tavaraa (tiiliä, levyjä...)  sisään. Niinpä me olemme toimineet arki-iltaisin kuormajuhtina.

Olen muuten rakennusprojektin edetessä tehnyt mielenkiintoisen havainnon. Töihin, joista sanotaan esimerkiksi "heitätte vaan ne ikkunat paikoilleen", meneekin oikeasti ihan hirveästi aikaa. Myönnän, että tämä taitaa olla ainoastaan asioista tietämättömän ongelmana. Toisaalta on ihan äärettömän opettavaista huomata, ettei mikään liiku mihinkään itsestään. Sama juttu pätee oikeastaan mihin vain. Yritän muistaa sen, kun seuraavan kerran taas ruikutan jostain epäolennaisesta. Jonkun täytyy aina ensin tehdä jotakin.

275830.jpg
Keskiviikkoiltana kannoimme hormin sisälle taloon.
Onneksi Tuula-mummi oli mukana lapsenvahtina,
 muuten hormi olisi saattanut käydä Elmolle ahtaaksi "tarhaksi"...

Vapaat perjantaipäivät ovat (edelleen) osoittautuneet loistavaksi järjestelyksi. Kun olen huhkinut töissä neljä päivää "tukka putkella", on ihana heittäytyä taas kotiäidin rooliin. Viime perjantaina saimme lisäluksusta, kun Tiina ja Sofia pistäytyivät koko päiväksi Hyvinkäälle. Elmolla ja Sofialla oli ihan selvästi ollut  toisiaan ikävä. Serkukset kävivät aina välillä halailemassa, kihertelivät ja leikkivät sovussa keskenään. Kotiin lähtiessä Sofia jopa vaati: "Elmo mukaan". Sofia oli myös liikuttava herätessään päiväunilta. Kummityttöni kiipesi syliini istumaan ja painoi päänsä pitäksi aikaa minua vasten. Olin aivan otettu saamastani luottamuksesta.

275832.jpg
Serkukset - Sofia ja Elmo

Lauantaina Vesa, Ile-ukki, Jussi-eno ja Juha painuivat talkoisiin rakennukselle. Tarkoituksena oli raahata jotain levyjä yläkertaan. Nostourakan jälkeen Jussi ehti katsastaa vielä maalikarttoja minun kanssani. Saimme - tosin pienen väännön jälkeen - lyötyä lukkoon kaikki talossa käytettävät maalit. Onneksi lähipiirissämme on osaavia ihmisiä, joilla on oikeasti näkemystä asioista.


275831.jpg
Elmo ratsastaa Tombala Kakkosella.
Tombala Ykkönen viettää edelleen eläkepäiviään Rautakorvessa, onhan sillä ikää jo yli 30 vuotta. Kakkosen iästä ei ole tietoa. Pelastin sen Elmon leikkikaveriksi kirpputorilta...

Tänään olimme taas hommissa rakennuksella. Vesa ja Ile-ukki kantoivat tiiliä ja minä siivosin lautakasoja. Tuula-mummi katseli sillä välin Elmon perään. Aamupäivän aikana saimme kannettua myös villat katoksen suojaan ja yritimme Vesan kanssa valita taloon sopivaa ulkomaalia. Vaihtoehtoja yhä edelleen liikaa...