Kävimme eilen ostamassa Elmolle uuden sängyn, sellaisen "isojen poikien sängyn". Viime viikonloppuna Elmo nimittäin vihdoin tajusi, että pinnasänkyyn(kin) pääsee kivasti kiipeämällä. Onneksi Elmo ei ole vielä onnistunut kierähtämään laidan yli toiseen suuntaan. Sitä odotellessa kasasin tukevan pinon tyynyjä sängyn ympärille... Onneksi saamme uuden sängyn kotiin vielä ennen joulua. Saapa nähdä, miten herra asettuu iltaisin sänkyynsä ja millaisia lenkkejä meillä jatkossa ravataan öisin. Minun toiveeni tietysti on, että Elmo nukahtaa iltaisin itsekseen sänkyynsä ja tepastelee öisin Vesan ja minun viereen nukkumaan. Taitaa olla toiveajattelua!

Tänään illalla on Elmon päiväkodin laulajaiset. Menemme tietysti mukaan kiekumaan. Tällä hetkellä ainakin minun lauluääneni (jos sitä nyt muutenkaan on...) on täysin kateissa, sillä perinteinen lomaflunssa iski taas. Se on vaan kumma, että tämä kaava toistuu aina joululomalla. Toivottavasti tauti ei pilaa kokonaan tätä lomaa.

Tein eilen oikein kunnon joulusiivouksen. Vein aamupäivällä Elmon tarhaan ja palasin itse kotiin touhuamaan. Olen kyllä periaatteessa tätä toimintaa vastaan (vie lapsen tarhaan, kun on itse lomalla), sillä minusta lapsen kanssa voi ihan hyvin touhuta kotijuttuja, tosin vähän rauhallisemalla tahdilla. Tällä kertaa päätin kuitenkin käyttää hoitoapua hyväkseni, sillä mattojen vienti ulos Elmon kanssa on tässä asunnossa aikamoinen operaatio. Tai sitten Elmo pitäisi köyttää pihalla valjaisiin, joita ei ole! 

Parin tunnin aikana sain nurkat puhtaiksi, pesin pari koneellista pyykkiä ja join kupin kahvia kaikessa rauhassa. Sitten hain Elmon tarhasta. Rupattelin hetken päiväkodin hoitajien kanssa, kun siihen ei normaalisti ole koskaan aikaa. Oli hauska kuulla, että heidänkin mielestään Elmo on tosi energinen tapaus. Minusta kun välillä minusta tuntuu, että liiottelen itse Elmon touhuja. Olimme muutenkin hoitajien kanssa yhtä mieltä kaikesta Elmoon liittyvästä; sylin tarpeesta, väsymyksestä tms. Kerroin myös, että olen ollut Elmon hoitopaikkaan enemmän kuin tyytyväinen. Sain myös omin silmin nähdä, miten Elmo touhuaa muiden lasten kanssa. Isommat lapset oikein kilpailivat siitä, kuka saa "hoitaa" Elmoa. Viime viikolla Elmon mukana kotiin matkasi piirrustus, jonka Elmo oli tehnyt yhdessä kolmen viisivuotiaan tytön kanssa...

Nyt Elmon huoneesta kuuluu jutustelua, herra on ilmeisesti herännyt päiväniltaan...