Olimme viime viikonloppuna Vesan kanssa kaksin kylpylälomalla Tampereella. Elmo oli sillä välin hoidossa mummilla ja ukilla. Loma tuli tarpeeseen ja parin päivän reissu oli kaikin puolin ihana. Perjantaiaamuna vierailimme kolmisin neuvolassa. Elmon puolivuotistarkastus käsitti rokotteen sekä ne strategiset mitat. Pojan kasvu on ollut huimaa: pituus on nyt 86 cm ja paino 13 140 g. Elmo on siis kasvanut kuusi senttiä kuudessa kuukaudessa. Ei siis ole ihme, että vaatteet kutistuvat ilman jatkuvaa pesuakin... ;-)

Neuvolakäynnin jälkeen heitimme Elmon hoitoon ja käänsimme auton nokan kohti Tamperetta. Olin saanut bongattua meille teatteriliput "Vuonna -85" -musikaaliin Tampereen työväen teatteriin. Odotuksemme olivat korkealla, sillä musikaali on koottu Juicen, Popedan ja Eppujen musasta. Eikä näytös tuottanut pettymystä meistä kummallekaan. Viikonloppu sai kerrassaan loistavat aloitusssäkeet tunteita herättävän musikaalin siivittämänä.

Kylpyläkohteeksi valitsimme Tampereen pelkästään siitä syystä, että siellä sijaitsee ensimmäinen yhteinen kotimme. Holiday Clubin kylpylä Tampereen Lapinniemessä on mukavan rauhallinen, mutta sijaitsee melkein Tampereen keskustassa. Musikaalin jälkeen majoituimme hotelliin (10. kerros, näkoala Näsijärvelle) ja painuimme kylpylän kuohuihin. Parin tunnin kylpemisen jälkeen menimme syömään jo etukäteen tilattua juhalaillallista. En oikein vieläkään tajua, miten sainkin ahdettua vatsaani alku-, pää- sekä jälkiruuan. Illallisen jälkeen kävelimme kylpyläalueella sijaitsevaan Vinyylibaariin (ainut vinyyleitä soittava baari Suomessa) ja pelasimme perheen biljardimestarin tittelistä. Vesa voitti.

Emme unohtaneet kuntoiluakaan. Lauantaiaamuna pelasimme sulkapalloa ja kävimme kuntosalilla. Hikiurheilun jälkeen minä pääsin rentoutumaan kasvohoitoon. Sitten lähdimme katselemaan vanhoja tuttuja paikkoja eli ajoimme yliopiston kupeeseen Iidesrantaan. Siellä ei kyllä mikään näyttänyt enää entiseltään... Sightseeingin jälkeen parkkeerasimme Koskikeskukseen shoppailemaan. Iltapäivällä palasimme takaisin hotelliin ja rentouttaviin porekylpyihin. Kylpyläsession ja Vesan hieronnan jälkeen suuntasimme bussilla kaupungille syömään. Suosittelen lämpimästi kaikille Finlaysonin alueella sijaitsevaa Bella Roma -ravintolaa. Sain taas syömällä oikein mukava ähkyn...

Sunnuntaina oli minun vuoroni päästä hierontaan. Vesa pumppasi sillä välin rantalihaksiaan (toivottavasti tuloksellisesti). Sitten olikin aika pakata laukut ja palata kotia kohti. Ennen Elmon hakua kävimme vielä kaksin mittaamassa rakennuksella kosteiden tilojen tarkat mitat, jotta laattamäärät saadaan varmistettua.

Sitten huonot uutiset: Elmo on taas antibioottikuurilla. Tällä kertaa syynä on keuhkoputkentulehdus. Toivottavasti tämä kamala tautiputki jossain vaiheessa hellittää. Sitä odotellessa...