Jäin sitten sairaslomalle viikko sitten. Sitä oli jo aika moni ehdotellut jo vähän aiemmin, mutta nyt asia meni lopulta minunkin tajuntaani. Koko päivän ajan istuminen teki kerta kaikkiaan olon niin kivuliaaksi, etten illalla saanut enää jalkoja nostettua. Niinpä sananmukaisesti hiihtelin täällä kotona työpäivän päätteeksi. Viikon huilaamisen jälkeen on jo ihan eri olo. Väsyttää tietysti, mutta missään ei tunnu järjettömiä kipuja. Parin viikon "saikun" jälkeen töitä on jäljellä vielä pari viikkoa ennen äitiysloman alkua.

Sairasloma tuli tarpeeseen myös siitä syystä, että Elmo sai pitkittyneen flunssan jälkeen itämän äävän korvatulehduksen. Poika pyöri yöllä sängyssään ja pyysi itkien viemään hänet lääkäriin. Arvaatte varmaan, että tämän äidin sydän oli pyörähtää paikoiltaan. Annoin Elmolle useampaan kertaan lääkettä ja kolmen aikaan yöllä olin valmis viemään hänet suoraan sairaalaan. Onneksi Vesa puhui minulle järkeä, kanteli ja rauhoitteli vuorostaan Elmoa. Minä taas jatkoin tuon viisitoistakiloisen jässikän heijaamista sylissä ja itkin, kun en osannut helpottaa pojan oloa mitenkään. Lopulta lääkkeet ja väsymyst auttoivat Elmon uneen. Aamulla marssimme heti lääkäriin, joka totesi toisessa korvassa pahan tulehduksen. Nyt antibioottikuuri on jo lopuillaan ja Elmokin alkaa olla oma touhukas itsensä.

Marjut ja (tänään neljäkuukautta täyttävä) Olivia-vauva pyörähtivät meillä hetki sitten. Vesa oli samaan aikaan auttamassa Juhaa styroksien kanssa viidenkymmenen metrin päässä meidän kodista. On muuten aika hauskaa, että kaverit muuttavat näin lähelle. Ihan normaalina arki-iltana kun ei ehdi nähdä ketään, elleivät tutut satu asumaan naapurissa. Ja kohtahan meillä asuu! Ikkunasta Marjutia ja Juhaa kyttäävä Elmokin komentaa välillä: "Isto, ei saa kiivetä katolle!". (Risto on Juhan isä ja kiipeilee rakennuspuuhissa  katolla.)

Elmo alkaa muuten olla aika hauskaa seuraa, kun keskustelutkin ovat nykyään kovin syvällisiä...

Elmo: Äiti, mistä pimeä tulee?
äiti: No, se taitaa tulla, kun aurinko menee nukkumaan ja...
Elmo: ... JA KUU HELÄÄ! Ja tähdet kanssa. Kohta se kuu tulee tänne minun pihalle. Ja puput kanssa. Hus hus puput, ei saa syödä minun pensaita. Äiti, mikä on tähden nimi?

Elmo kiukuttelee, eikä suostu pukemaan päälle.
Äiti: Ole kiltti Elmo ja tule tänne pukemaan.
Elmo: En tule.
Äiti: Äiti menee ulos sitten yksin, vaikkapa retkelle. Etkö tosiaan tule mukaan?
Elmo: Joo, Elmo tulee mukaan. Sofiakin tulee mukaan... ja ukki. Ukin takkoli (lue: traktori) on vaamet (lue: valmet). Mennään hommiin.

Illalla nukkumaan mennessä iltasadun jälkeen:
Äiti: Hyvää yötä Elmo, nuku hyvin.
Elmo: Laula vielä äiti, laula laspi-laulu (Lue: lapsi-laulu) ja tyllelöinen (lue: tylleröinen)
Ja äiti laulaa Peikkoäidin kehtolaulun ja Pienen tytön tylleröisen...
Elmo: Äiti, piillä vielä ja silitä. Ja isi laulaa hämä-hämä-häkkiä...
Ja niin isi laulaa hämä-hämä-häkin (vaikka urheiluruudun aikaan...!) ja äiti piirtää selkään ja silittää. Mikään ei voi olla sen tärkeämpää...