Nappasin kivan lasten sadutusidean sisareltani Tiinalta, joka oli sadutellut Sofian kanssa ansiokkaasti jo tammikuun alussa. Yritin vähän johdatella Elmoa, kun tekstiä sen paremmin kuin piirrustustakaan ei alkanut itsekseen syntyä.

Tässä Elmon satuiluja:
"Äiti, mä piirrän talon. Punanen. Tossa on perhonen. Siitä tuli auto."

Sitten ei paperille syntynytkään enää mitään. Niinpä yritin antaa pojalle vähän aiheita. Niistäkään ei ollut tulla yhtään mitään, mutta sitten Rautakorven mainitseminen sai jotakin aikaan.

"Kato äiti, tossa on pikku mönkijä. Kaikki mönkijät tulee tänne. Kato äiti, kaikki mönkijät! Tässä ne menee. Ei ne mahu tänne. Tarvii uuden sivun."

Jostain syystä nämä Elmon satuilut ovat vähän moottoripainotteisia... Enkä ihmettele yhtään. Nykyään Elmo haluaa mennä potallekin parin auton kanssa.

Tiina oli saanut hommattua loppuunmyytyyn Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri -konserttiin liput Elmolle, Sofialle ja parille aikuiselle. Konsertti on lauantaina Hesassa Munkkiniemessä. Hieno juttu, että Tinsu on tuollainen ahkera salapoliisi, joka ehtii kytätä kaikkia hauskoja lastenjuttuja. Ja huolehtii aina, että myös Elmo pääsee mukaan kaikkiin kivoihin juttuihin. Minä kun en edes tiedä, mitä kaikkea kivaa lapsille on tarjolla. Taidan olla vähän ankea äiti... mutta onneksi minä osaan Elmon mielestä tehdä hienoja enkeleitä lumihankeen. Ja joskus Elmo haluaa, että äiti ajaa autoa koska "äiti on hyvä kuski". Näillä eväillä on siis pärjättävä... ;-)