Osa ystävistä on ihmetellyt, mitä meille oikein on tapahtunut, kun blogi on jumiutunut täysin. Tässäpä vastausta:

Viime viikonloppuna vierailimme pitkästä aikaa maalla Rautakorvessa. Se olikin Ilonan eka "Rautsikka-keikka". Reissu meni hienosti, vaikka kökötimme pikku-tuvassa koko viikonlopun. No, toisaalta kävimme lauantai-iltana pitkällä vierailulla Antilla ja Sirpalla ja sunnuntaina iso-mummolla Myllykoskella. Seinät eivät siis ehtineet kaatua missään vaiheessa niskaan... ;-)

1363996.jpg
Elmo sai soitella mielin määrin Aatun hienoja rumpuja.
Tässä on vuorossa Elmon rumpusoolo.

Sunnuntai-iltana kotona minua alkoi yhtäkkiä palella aivan valtavasti. Kuume humahti hetkessä korkealle ja illalla yhdeksän aikoihin se olikin huipussaan, 39,5 astetta! Toinen rinta alkoi myös aristaa ja epäilin heti, että kyseessä oli jälleen rintatulehdus. Yö oli tosi viheliäinen, heräsin kolmen aikaan yöllä siihen, että hampaani kalisivat yhteen. Ja näihin heräilyihin tietysti päälle vielä Ilonan yösyötöt, joita tuntui tietysti olevan tunnin välein. Aamulla kuumetta oli melkein 38 astetta. Raahauduin lääkäriin ja Vesa jäi kotiin lasten kanssa. Kotiin marssin  - jälleen kerran  - antibioottitabujen kanssa. Koko maanantain kuume pysytteli aika korkealla ja vielä tiistainakin olin "sänkykamaa". Vesa vei onneksi Elmon Vantaalle ukin ja Anun hoiviin.

1363999.jpg
Ilonan seura lohdutti kummasti kuumeen keskellä.

Perjantaina aamulla niskani tuntui kamalan kipeältä. Laitoin lasten kanssa ulos mennessäni siihen lämmikettä ja toivoin, että saisin illalla vähän niskahierontaa. Yhtäkkiä Elmon liikkeitä vahtiessani pää jämähti yhteen asentoon ja kamala kipu tuli niskaan ja hartioihin. En saanut kunnolla kaivetuksi edes puhelinta taskusta. Kampesin itseni istumaan terassille ja mietin hetken, mitä tehdä. Sitten soitin itkuisen puhelun Vesalle, joka järjesti pikaisesti mummin lapsenhoitajaksi ja minulle lääkäriajan. Mummin saavuttua paikalle, hyppäsin taksiin ja ajelin lääkäriin. Siellä minut pumpattiin täyteen särky- ja rentoutuslääkkeitä ja pääsin parin tunnin kuluttua kotiin potemaan niskaani. Niskaongelman nimi on torticollis eli kierokaula. Kivun pitäisi mennä särkylääkkeillä ohi muutamassa päivässä. Tällä hetkellä pää ei vielä käänny kunnolla.

Mikähän tauti tai sairaus minuun seuraavaksi iskee...? Varmaan mahahaava näiden kaikkien lääkkeiden (Kefexin, Burana 800 ja Panacod) jälkeen. Nautipa tässä sitten vauva-ajasta. :-(

ps. Tuosta viime viikon sairaskertomuksesta unohtui tiistaina tullut migreeni.