Olimme viime viikonloppuna jälleen maalla Rautakorvessa. Olimme suunnitelleet treffaavamme Tiinan ja lapset siellä, mutta Tiinan sairastuttua suunnitelmat vähän muuttuivat. Nappasimme perjantaina Sofian meidän matkaan maalle, Tiina ja Anton jäivät Maija-mummin hoitoon kotiin Espooseen. Voitte kuvitella, että meidän automatka oli oikein rattoisa... Minä istuin takana keskellä Elmon ja Sofian piirittämänä. Ilona pötkötti turvakaukalossaan etupenkillä. En yleensä haluaisi kuljettaa lapsia etupenkillä, mutta nyt ei muuta mahdollisuutta ollut. Tai olisi, mutta sitten joku kyytiläisistä olisi saanut tulla liftillä... ;-)

Lauantaina aamupäivällä Vesa ja Pepe-ukki rakentelivat sisäkattoa uuteen verantaan, Anu vastasi ruokahuollosta ja minä lapsenhoidosta. Juoksentelin kamera kaulassa pitkin pihamaata kahden tenevan perässä ja yritin pitää molemmat poissa tulvivan joen lähettyviltä. Sofiaa ei joki juuri kiinnostanut, mutta Elmo olisi halunnut olla yhtenään uittamassa keppejä ja muita mukavasti kelluvia kappaleita Sorsajoessa. Pari kertaa tuli kiire, kun en hetkeen saanut molempia näköpiiriini.

1467939.jpg
Elmo (2v 9kk) ja Sofia (3v 2kk)

1467937.jpg
Sofia oli maalla(kin) reipas ja komensi tomerasti Elmoa: "Elmo, syö puuloa, se on telveellistä!".

Reissu oli - näin jälkikäteen - aika hauska. En vain oikein osannut nauttia viikonlopusta, kun olin niin rättiväsynyt. Se ei tietenkään ollut lapsien syy, vaan ihan itseaiheutettu olotila. Iltaisin - eli öisin - ei pitäisi valvoa liikaa, kun Ilona kuitenkin pitää huolta öisistä herätyksistä. Parin kotona vietetyn päivän jälkeen tuntuu taas vähän paremmalta ja nyt olen iloinen siitä, että sain perjantai-iltana jutella mukavia yökylään pyörähtäneen Annen kanssa.

Elmon pottailu koki ikävä kyllä viikonlopun jälkeen takapakin. Poika pissasi neljä kertaa housuihin sunnuntai-iltana. Nyt tosin on onneksi jo palattu päiväjärjestykseen, eikä kakkapyllyä tarvitse enää pestä lavuaarissa. Tänään ei ole tullut edes pissaa housuun. Eilen Elmo totesi osuvasti suihkuun mennessään: "En mene potalle, ei pissata tippaakaan!"

1467915.jpg
Ilona kuolaa ja kääntyilee.

Ilona täytti viikonloppuna jo 4 kuukautta. Tyttö on edelleen hyväntuulinen ja nauravainen. Ympäripyöriminen on ollut arkipäivää jo useamman viikon, eikä Ilonaa voi enää jättää mihinkään korkeammalle ilman vahtijaa. Elmo kyttää siskon liikkeitä tarkasti ja raportoi kaikesta minulle: "Äiti, Iltsukka on TAAS kääntynyt..." Pari kertaa Elmo on käynyt omatoimisesti kääntämässä Ilonan takaisin selälleen, mutta on toimissaan vielä vähän liian kovakourainen. Onneksi Ilona ei ole vähästä hätkähtänyt!

ps. Elmo on muuten taas pakannut kaikki pikkuautot eteiseen seuraavan Rautakorpi-reissun toivossa. Se täytyykin tehdä pian, sillä muumi ja panda unohtuivat jonnekin sohvan alle lähdön tohinassa. Toivottavasti tulevat hetken toimeen ulkoruokinnassa... ;-)