Enpä ole ehtinyt - tai paremminkaan jaksanut - kirjoitella. Meidän perheessä on meneillään nukkumattomuushärdelli. Pari viimeistä yötä on yhtämittäista unta otettu palloon puolen tunnin pätkissä. Viime yönä Ilona nukkui klo 21.00-23.00 (jolloin minä-TYHMÄ tietysti vielä valvoin...) sen jälkeen minulla ei ole havaintoa, milloin Ilona nukkui tai milloin itki tai veuhtasi muuten vaan. Minä nukuin aina välillä puoli tuntia ja valvoin perään 45 minuuttia. Aamulla peilistä katsoi kaksi mustaa silmänalusta, muuta ei sitten näkynytkään.

No, tästä on helppo heittää mustaa huumoria, mutta ihan oikeasti käsi sydämellä, en ole ikinä ollut näin väsynyt. En enää jaksa keskustella Elmonkaan kanssa mistään, aloitan heti huudolla. Kaikki (omien) lasten äänet tuntuvat päässä kitinältä ja ärsyttävältä valitukselta. Valitettavasti Hyvinkään virallinen unikouluttaja on elokuun virkavapaalla, eikä sitä kautta saada tilanteeseen apua. Tänään illalla käytän Ilonan varmuudeksi lääkärissä, ettei taustalla vaan ole mitään kiusallista kipua esim. korvatulehdusta. Kun sellaiset on suljettu pois, alkaa meillä Ilonan yövierotus. Tällaisilla yöunilla ei yksikään aikuinen jaksa hoitaa lapsia täysipäisenä.

Palaan taas linjalle, kun saan nukutuksi pari tuntia. Ai niin, kuin pisteeksi iin päälle myös Elmo näyttää luopuvan päiväunista.