Pyöräilimme tänään neuvolaan Ilonan 10 kk-tarkastukseen. Pyöräily taas tarkoittaa sitä, että minä poljen, Ilona on tarakalla istuimessa ja Elmo katselee maailman menoa perässä kulkevasta pyöräkärrystä. Kärry on aivain mainio keksintö! Löin aamupäivällä kaksi kärpästä yhdellä iskulla; lapset neuvolaan ja minä sain samalla reissulla päivän liikunta-annoksen.

Tässä neuvolatädin näkemys kymmenkuisesta Ilonasta, jonka strategiset mitat olivat tällä kertaa 8430 g ja 73 cm.

"Kasvu ok. Rintamaito, korvike puurossa ja soseet. Iho ok. Konttaa, kävelee tukien. Pinsettiote. Kuulo ja näkö hyvät, ei karsasta. Höpöttää tavuja. Hapanmaitovalmisteet opettelussa."

Iltapäivä menikin sitten ompelukoneen ääressä. Korjasin ensin Elmon ulkohousuja ja innostuin sitten penkomaan vanhoja jämäkankaita kaapin pohjalta. Lupasin ommella niistä Elmolle käärmeen, mutta poikapa ei ollut tyytyväinen yhteen matelijaan. Niitä piti olla neljä; Elmo, Ilona, äiti ja isä -käärmeet! Nyt on sitten olohuone täynnä luikertelevia otuksia. Vatsantäytteet matelijat saivat vanhoista tyynyistä. Elmokin osallistui innokkaasti käärmeiden täyttämiseen ja valitsi lopuksi kaikille silmät vanhoista napeista.

Ompelusession jälkeen lähdimme porukalla uimaan. Elmo riehui altaassa tuttuun tapaansa ja Ilona katseli touhua hieman ihmeissään. Vesiliukukin testattiin. Nyt on aika rento olo, ajattelin ottaa kirjan käteen ja mennä sänkyyn... öitä!