Parisen viikkoa sitten Elmo ja Sofia saivat pieniin päihinsä loistoajatuksen: Leikitäänpä postia! Minun huolella valmistelemani joulukortit (kirjeineen ja valokuvineen) odottelivat viralliseen postiin kiikuttamista eteisen lipaston päällä. Ja siis suorastaan tyrkyllä lasten leikkeihin... Onneksi tajusin miltei samantien, että korttipino oli kummallisesti kadonnut Elmon ja Sofian myötä ja Elmon huoneen ovi oli tihutöiden merkiksi suljettu tiiviisti. Siellähän serkukset istuivat Elmon sängyssä, availivat kirjekuoria ja "lueskelivat" saamaansa postia. Osa korteista oli jaettu ympäri yläkerrassa mitä ihmeellisimpiin "postilaatikoihin".

Uskon löytäeeni kaikki postikortit, mutta osaan jäi tänä vuonna liittämättä joulukirje, osassa se taas on ihan rutussa. Eli älkää ystävät ja sukulaiset ihmetelkö, jos olette saaneet kertaalleen rutistetun kirjeen. Ajattelin, että sisältö on kuitenkin ulkoasua tärkeämpää... ;-)

Olimme lapsille vähän vihaisia postin nappaamisesta, mutta eiväthän nuo oikeasti voi vielä tietää, ettei muiden kortteja saa avata. Loppuillan Elmo ja Sofia sitten hokivat kilpaa: "Elmo saa avata kortin, jossa lukee ELMO ja Sofia kortin, jossa lukee SOFIA". Olihan tuo leikki oikeastaan hyvä osoitus lasten mielikuvituksesta.

Elmolla on nykyään oman huoneen ovella oma postilaatikko. Sinne tulee joka keskiviikko mm. Aku Ankka. Tänään sinne oli tullut ihan oikea kirje korvatunturilta! Kirjeessä pukki muistutti, että jouluna pitää olla kiltti sekä ihmisille että eläimille. Elmo päätti tästä innostuneena laittaa taskuihin porkkanoita ja jakaa niitä pihassa pupuille. Asiat tärkeysjärjestykseen...!

2154012.jpg
Vesa ja lapset olivat teheet tällaisen komistuksen pihalle, kun minä olin tuulettamassa päätä Tallinnan-risteilyllä. Eipä tuota lunta enää ole kuin rippeet jäljellä. Kun ei vaan tulisi kokonaan mustaa joulua...

Käväin viime viikolla lasten kanssa neuvolassa. Ilonan 1-vuotismitat ovat 9300 g ja 75 cm. Siro ja sutjakka tyttönen. Elmohan on samankokoinen puolivuotiaana.... Terkkari kirjoitti Ilonasta näin:
"Kasvu ok. Painoa tullut hyvin. Kaikkea syö. Imetystä vielä. Kävelee ilman tukea. Höpöttää tavuja, äiti-sana tulee. Kuulo ja näkö +. Harjoittelee potalle. "