Joulu meni ja uusi vuosikin ehti jo vaihtua. Meidän perheen jouluvalmistelut tehtiin tänä vuonna pikapikaa ja vasemmalla kädellä, kun sekä Vesa että minä säntäilimme töihin vielä aatonaattonakin. Olin jalkauttanut melkein kaikkien jouluruokien valmistuksen – oikein onnistuneesti – äidilleni ja Tiina-siskolle. Lastenhoitoavuksi riensivät Roope ja Anu aina Lontoosta saakka. Suuret kiitokset kaikille avuliaille ihmisille – myös joulupukille, teidän ansiostanne joulusta tuli taas JOULU.

2195942.jpg
Elmo, Vesa ja Roope koristelivat kuusen aatonaattona.
Elmo huolehti erityisesti kuuseen ripustettavista palloista.

Lahjavyöry oli ennennäkemätön. En oikein tiedä, missä tontut ovat oikein käyneet tirkistelmässä. Lahjoista päätellen he eivät ainakaan ole nähneet meidän arkea; tässä talossa ei nimittäin ole ihan noin kilttejä tyyppejä näkynyt! Elmon suurimmat hitit olivat kitara, monsteri, sukset, ja luistimet. Ilona leikkii riemulla nukketalon kanssa, on oppinut jopa painamaan talon ovikelloa.

2195940.jpg
Tässä vaiheessa sekä Elmo että Sofia ovat jo uskaltautuneet pukin lähettyville.
Syliin ei kumpikaan suostunut istumaan.

Vesa ja minäkin saimme ihania paketteja, suurimmassa oli espressokeitin! Olemmekin joulusta asti nautiskelleet melkein päivittäin ihanista lattekahvin tuoksuista ja mauista. Pukki oli tänä vuonna ajatellut myös käytännöllisesti, paketista löytyivät sekä leipälapio että kunnon harja leivinuunin puhdistukseen. Mieltämme lämmitti myös Ugandaan (tai jonnekin sinnepäin) ostettu vuohi.

Jouluyönä availimme rauhassa aikuisten paketteja ja pelasimme Party Aliasta. Hauska peli, varsinkin, kun osa porukasta pelaa englanniksi. Ja mitä kaikkea uutta peli toikaan julki; kuka oikeasti on nähnyt aiemmin Andersia vihaisena saati sitten Vesaa hysteerisenä… ;-)

Joulun pyhät saimme nauttia Anun ja Roopen seurasta. Jouduin salaa pyyhkimään silmiä, kun kaksikko pakkasi taas kamansa ja lähti jatkamaan "suomi-turneeta" kohti Tamperetta. Toivottavasti taas näemme pian! Roope ja Anu ovat Ilonan kummeja ja muistivat tyttöä paitsi isolla kasalla vaatteita myös ihanalla prinsessa-kakulla.

2195941.jpg
Lontoosta asti kannettu prinsessa-kakku. Kakun päällä olleet tossut jäivät muistoksi. Kakun muut osat ovat mahassa... ;-)

Välipäivinä olimme töissä ja uudeksi vuodeksi matkasimme Hämeenlinnaan Päivin ja Tonin vieraiksi. Siellä oli sutinaa, kun meidän lisäksemme myös Tiinan perhe oli kutsuttu ilonpitoon. Niin ja terveiset vaan Lohjalle, teitä kaivattiin kovasti myös! Suunnittelimme Päivin ja Tiinan kanssa jo kekkereitä ensi kesäksi. Jospa saamme meidät kaikki neljä vihdoin ja viimein koolle…?

Kahdeksan lapsen katras oli yllättävän säyseä, mitään suuria katastsrofeja ei käynyt. Paitsi, että Elmo kävi vähän värittelemässä vessan lattiaa ja seinää. Potalla oli näemmä ollut vähän tylsää… Mutta käry kävi, Elmo tunnusti, pyysi anteeksi ja siivosi lopuksi itse sotkunsa.

2195939.jpg
Hyvää uutta vuotta 2009!
Ilonaa ei olisi voineet raketit enää vähempää kiinnostaa. EVVK, sanoi Iltsu.

Tänään on ollut vähän väsyttävä päivä. Nukuin Elmon kanssa päiväunet yläkerran sohvalla. Ilona taas nykäisi pihalla pakkasessa yli kolmen tunnin päikkärit. Vesakin taisi torkahdella sohvalla urheiluohjelmia katsellessa. Leivoimme yhdessä leivinuunissa sämpylöitä, ulkoilimme napakassa pakkassäässä (-9) ja saunoimme yhdessä. Nyt Ilona nukkuu ja Elmo lueskelee vielä Aku Ankkoja sängyssään. Vesa katselee tuossa vieressä Urheiluruutua ja minä näpyttelen läppäriä sohvalla. KIITOS Roope, olet joka kerran mielessä, kun pääsen verkkoon sohvalta!

Huomenna alkaa Vesan hoitovapaa ihan virallisesti. Hassua, mutta minulla on vähän haikea fiilis. En ole joka päivä näkemässä lasten touhuja. Mutta valittaminen on aika turhaa. Olen toisaalta ihan täynnä intoa; uusi työpaikka ja ihan uudet kujeet! Täältä tullaan…

2195943.jpg
Joulurauhaa lintulaudalla: Orava hätisteli pikkulinnut pois laudalta, jänikset kalusivat kauralyhteen.