Viikot hujahtelevat ohitse, mutta väliäkö sillä. En ole ehtinyt blogia paljon päivitellä. Päivät sujahtavat ohi töissä, illat lasten kanssa touhuillessa. Ensi viikonloppuna on edessä voimain koitos; Vesa ja minä sujuttelemme (toivottavasti) Finlandia-hiihdosssa Lahdessa. Hiihtokilometrejä on tähän mennessä takana noin 60... Eli kilsat tulee lähes tuplattua ensi lauantaina.

Vesalla on kaikesta päätellen sujunut lasten kanssa hienosti. Mikäs tässä on äidin töitä tehdessä, kun koti ja lapset on hoidettu näin mallikkaasti. Väillä joudun vähän nolona myöntämään, että tein itse kaikesta touhusta täällä kotona vähän suuremman numeron...

Ainut asia, mikä tällä hetkellä vaivaa mieltä, on lasten hoitokuviot maaliskuun jälkeen. Täällä on kunnan päivähoitopaikat niin kortilla, että pahimmassa tapauksessa Elmo ja Ilona joudutaan kärräämään toiselle puolelle kaupunkia ja eri päiväkoteihin. Tuollaista vaihtoehtoa meillä ei edes harkita. Jos ei muua auta, palkkaamme lapsille muutamaksi kuukaudeksi hoitajan kotiin. Nyt vähän kismittää tuo subjektiivinen päivähoito-oikeus, kun päiväkodit ovat täynnä lapsia ja osalla on kuitenkin toinen vanhemmista kotona... No, tähän on tietysti yhtä monta näkemystä kuin on vanhempaakin. Itse vaan olen funtsinut asian niin, että silloin olisin mieluusti vienyt Elmon hoitoon, oli silti oikea ratkaisu pitää poika kotona. Onpahan äitikin saanut matkan varrella katsoa itseään peiliin useamman kerran...

Ohessa on kuvia perin viime viikon varrelta.

Elmo on luopunut päiväunista - ainakin melkein. Välillä pieni mies nukahtelee istualleen, välillä lattialle. Ja silloin kun kissa on poissa, hyppivät hiiret pöydällä, muikistelee Ilona. 

Iltasatu luetaan nykyään yhdessä Elmon sängyssä. Ihana ja päivän paras hetki!

Viime lauantaina juhlimme Sofian 4-vuotissynttäreitä. Ilona lainasi mielellään Sofian uutta Peppi-peruukkia... Tämä tyly tyyppi nostaisi varmasti vaikka hevosen katolle...?

Sofialla ja Elmolla oli taas hauskaa. Tässä on meneillään sorminukke-esitys. Sofia sanoitti tarinaa ja Elmo komppasi perässä minkä ehti.