Olipa hienoa - ja todella terveellistä - huomata, että joulu tulee, vaikka äiti makaisikin sohvalla. Kaikkein hienointa oli siivouspäivänä, kun minut siirrettiin kirjastoon lueskelemaan ja joulusiivous hoitui suit sait sukkelaan parin mummin ja yhden ukin avustuksella. Mummit ja Vesa siivosivat ja Ile-ukki ulkoili lasten kanssa pihalla. Ja tuli varmaan aika paljon siistimpää kuin allekirjoittaneen toimesta ikinä....

Joulupukki lahjoi tänä vuonna meidän koko perhettä Wii-pelillä. Sitä on nyt sitten myllytetty joulunpyhinä ties missä muodossa. Suosikkejani ovat tennis, baseball (yllätys, yllätys), taitoluistelu ja tietysti WeSing-peli, jonka ääressä on vietetty jo monia hauskoja hetkiä ystävien kanssa. Ihan rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että olen ihan äärimmäisen huono laulaja, mutta tuon pelin myötä minäkin olen uskaltautunut ääneen. Lady Gagan Pokerfacekin alkaa pikku hiljaa sujua....

Lapset saivat melkein kaiken mitä toivoivat: Elmo sukset ja monot, lätkäpelin ja autoradan, Ilona oman pikku-pianon ja paljon ihania Hello-Kitty-juttuja. Minulle tärkeimmät olivat ne pakolliset kirjat (jotka piti tietysti ahmia loppuun parissa päivässä) ja iso-mummon kutomat villasukat.

Joulun jälkeen krampit jalassa alkoivat myös helpottaa. Siitä suurin kiitos on osoitettava Maija-mummille, joka vaihdatti kipulääkkeet ja kävi päivittäin sitomassa jalan kunnolla. Mummon sukilla oli varmasti myös joku osuus "ihmeparantumisessa". Ainakin haluan uskoa niin... ;-) Pari päivää joulun jälkeen pohje oli pienentynyt niin, että uskalsin heittää kepitkin jo nurkkaan. Nyt kävelen jo lähes normaalisti, mutta polvi on aikamoisen jäykkä, eikä mene vielä suoraksi ollenkaan. Edessä on kova kuntoutusurakka, ensin vesijuoksua ja fysioterapiaa, myöhemmin vaativampia kuntoutusmuotoja.

Ilona on saanut heti vuoden alussa kokea luopumisen tuskaa; tontut olivat käyneet hakemassa kaikki tutit Korvatunturille. Muutos on ollut iso, paljon isompi kuin esimerksiki Elmolle samassa iässä. Viime yönä Itsu itki moneen otteeseen: "Anna tuuttuuu, anna tuuttuu, anna tuuttuuuuuuuu...". Tänään tyttö teki isänsä kanssa sopimuksen, että kun tutti on kerran mennyt, tarvitsee sen tilalle uuden unikaverin. Tänään ilta uuden Nalle Puhin kanssa on mennyt huomattavasti edellisiä iltoja helpommin.