Tänään saa taas äänestää! Meidän perhe suuntaa päiväkävelylle läheiselle koululle. Vesakin saa tehdä jo pieniä kävelylenkkejä, vauhti ei tosin vielä päätä huimaa. Samalla Elmo pääsee elämänsä ensimmäistä kertaa äänestyskoppiin. Saapa sitten kurkkia rinkasta olkani yli, millaisen numeron päätän lappuun piirtää.

Kävin Vesan kanssa eilen Järvenpäässä katsomassa taas yhtä talopakettia. Tuo jo muuttovalmis talo oli kooltaan ja jossain määrin pohjaratkaisultaan samankaltainen kuin meidän tuleva kotimme. Elmo oli sillä välin ukin ja mummin kanssa kotona. Illalla saimme vielä toisen ukin vieraaksi. Ja Elmo sai taas harjoitella mäkihyppyä ja sitä oikeaoppista ponnistusta kypärän suuntaan. Samalla me - yllätys, yllätys - katsoimme mäkihyppyä televisiosta. Hyvä Suomi!

Rakennusprojektin suurin alkurysäys alkaa olla käsillä: Talopaketti ja sen toimittaja on nyt valittu. Linkittelen teille jotain näytettävää, kun saamme asian lopullisesti sovittua. Minä, projektin taiteellinen johtaja, olen tietysti aloittanut suunnittelun väärästä päästä, eli talon sisustamisesta. Olen muun muassa lukenut kaikki sisustusoppaat ja -lehdet sataan kertaan läpi. Ote alkaa hieman lipsua, sillä olen törmännyt isoon esteeseen, rahaan. Löysin viime viikolla aivan mahtavan jalkalampun. Se olisi ollut täydellinen lisä yhteen talon neljästä makuuhuoneesta. Surffailin netissä lampun alkulähteille ja arvatkaapa, kuinka paljon tuo kyseinen lamppu maksoi? Vaivaiset 1750 €!! Lampusta kuultuaan kassanhoitaja Vesa oli aikeissa erottaa taiteellisen johtajansa jo projektin alkumetreillä. Uhkauksesta pelästyneenä päätin, että voin jatkaa elämääni ihan onnellisena ilman tuota tyyristä Anemone-valaisinta ja etsiä sen lampun makuuhuoneeseen vaikkapa Ikeasta...

Elämä Elmon kanssa on sujahtanut mukavasti uomiinsa. Ilmeisesti ikä ja riittävä ravinto auttaa tuomaan päiviin kaivattua rytmiä. Nyt päiväunetkin maistuvat paljon paremmin kuin ennen. Tälläkin hetkellä Elmo tykittää unta jo toista tuntia. Myös yöt rauhoittuivat Vesan tassuttelu-hoidon ansiosta. Viime yönä Elmo heräsi ensimmäisen kerran vasta puoli kuudelta. Aamulla pojat hiipivät kahdestaan aamupuurolle ja -pesulle, jotta minä saisin ottaa pienet aamutorkut. En malttanut nukkua, vaan kuuntelin Vesan ja Elmon touhuamista keittiössä. En tiedä parempaa tapaa herätä sunnuntaiaamuun!

Tänään meille tulee taas ihania kyläilijöitä. Tiina, Anders ja Sofia kurvaavat laskettelureissunsa päätteeksi Hyvinkään kautta kotiin.