Viikonloppu hujahti kovin vauhdikkaasti. Tällä kertaa se johtui siitä, että minä vietin työpaikan sählyturnauksessa perjantain ja lauantain. Vesa ja Elmo vahtivat toisiaan sillä aikaa. Alan kyllä olla jo hieman huolissani, sillä pojat näyttävät pärjäävän kotona paremmin, kun minä en ole jatkuvasti jaloissa pyörimässä. Lauantaina palatessani minua odotti jopa ruoka valmiiksi laitettuna! Oli mukava käydä  vähän tuulettamassa päätä, mutta olipa myös mukava palata kotiin. Elmokin oli hokenut minun poissaollessani: "äiti, juna tulee". Niinpä, äiti tulee aina junalla...

Elmon sanavarasto on kehittynyt huimasti. Uusia juttuja putkahtelee suusta kuin pienellä papukaijalla, kaikki siis pitää toistaa. Tänään töistä tultuani kaappasin Elmon syliini ja poika alkoi välittömästi tökkiä etumustani ja huomautti, että kyseessä on tissi. Niinpä... Epäilen hieman, että tätä juttua on harjoiteltu viikonloppuna kotona -  ihan vaan poikien kesken.

Uudessa kodissa on sisäseinät maalattu jo kertaalleen ja tänään myös katto alkoi peittyä panelilla. Kavereiden pyynnöstä raotan kotiovea myös täällä Sanzibaarissa. Kuvat eivät valitettavasti ole mitään primakamaa, varsinkin, kun valaistuksen kanssa on - vielä toistaiseksi - vähän ongelmia. Luonnonvalo ei ihan riitä ja kirkkaat työmaavalot taas tuovat liikaa varjoja.

 390899.jpg
Tämä kuva on napattu olohuoneen poikki kohti ruokailuerkkeriä. Erkkeri maalattiin eri väriseksi kuin muut seinät. Takka toimii tilanjakajana keittiön ja olohuoneen välissä. Keittiön puolella takassa on leivinuuni.

390904.jpg
Kattopanelit odottavat siistissä pinossa parempaa käyttöä.
Alepan muovikassit eivät ole kuvausrekvisiittaa.
Niissä on sanomalehtiä, jotta minäkin saisin takan syttymään.

390911.jpg
Kuva on otettu ruokailuerkkeristä päin olohuoneeseen. Lattiaan laitamme tummahkon, mutta lämpimän sävyisen parketin koko asuntoon.

390900.jpg
Alakerran vessaan laitetaan muutama lasitiili, jotta saadaan valoa siihenkin koppiin. Lasitiilien kautta kodinhoitohuoneen ikkunoista tulvii valoa myös vessaan. Miehet epäilivät naureskellen, että suunnittelin tarkoituksella tirkistysreiän vessaan. Testasin kyllä etukäteen, ettei lasitiilistä näe kunnolla läpi...  ;-)