Elämä alkaa pikku hiljaa palata uomiinsa. Tosin täytyy käsi sydämellä myöntää, että saavutetuista eduista on todellakin toisinaan vaikeaa luopua. Siitäkin huolimatta olen ottanut paikkani takaisin perheen  toisena huoltajana. Tästä osoituksena istuskelin Ilonan kanssa tänään pari tuntia sairaalan päivystyksessä. Tyttö alkoi valittaa korviaan päiväunien jälkeen ja kuumekin nousi yli 38 asteeseen. Niinpä mukava viikonloppu lässähti istuntoon päivystyksen ruuhkassa. Onneksi Iltsu oli tapansa mukaan reipas potilas ja nosti paitaa heti, kun stetoskoopin näki. Vasta korvan puhdistaminen teki niin kipeää, että alkoi itkettää. Lopulta lääkäri totesi, että molemmissa korvissa ja nielussa on tulehdus. Toivottavasti tauti helpottaa pian antibiootilla.


Ilona ja Nalle Puh -perhe. Iso nalle on kuulemma  isi, keskikokoinen Elmo ja pieni Ilona. Onneksi äitikin sai oman hahmonsa, äiti on ilmiselvä  NASU (joka valitettavasti puuttuu tästä kuvasta).

Kun minä ja Ilona istuimme lääkärissä, olivat perheen pojat karannet suksille. Elmo on kovasti innostunut hiihtämisestä, mutta into myös  saattaa lopahtaa salamannopeasti. Tätä todisti viimeksi Pepe-ukki, joka käveli Elmon kanssa pois ladulta kesken lenkin, kun Elmo sai hiihtämisestä kerta kaikkiaan tarpeekseen. Pientä uhmaa on ollut ilmassa muuallakin kuin ladulla. Eilen todistimme neljävuotiaan raivonpurkauksia luisteluradalla. Onneksi Elmo on saanut purkaa energiaansa tammikuussa kerran viikossa paikallisen yleisurheiluseuran järjestämässä urheiluleikkikoulunssa.


Ilona ja Elmo kotiportailla

Polvi alkaa päivä päivältä tuntua paremmalta. Tänä viikonloppuna kävin jopa kahdesti hiihtämässä. Tänään polvi napsahteli pari kertaa omituisesti, mutta mitään epämiellyttävää kipua liikunta ei aiheuta. Töihin pääsin takaisin viime viikon alussa. Paluu teki henkisesti hyvää, vaikka jalka vähän viikon aikana turposikin. 

Mietin kuluneena viikonloppuna, miten nuo lasten hyvät jutut ja sanonnat unohtuvat niin nopeasti. Niinpä kuljeskelin sisällä ja vähän ulkonakin videokamera kourassa. Tuloksena oli hauskoja pieniä otoksia lasten arkisista puuhista, laskiaispullien syönnistä, kivoista ulkotouhuista muun muassa mäenlaskusta sekä lumilinnan rakentamisesta. Elmon sanontaa lainaten:"Olipa kivaa olla ulkona, kun pakkanenkin on laihtunut!".