Neljä viikkoa kestänyt vatsatautirumba alkaa hellittää - jos vaan uskallan niin luvata... Loppujen lopuksi tauti kävi läpi meistä jokaisen, viimeisenä taudin kourissa kärvistelin minä.

Samassa rytäkässä alkoi päivähoitoarki. Lapset ovat olleet nyt viikon päivähoidossa ja kaikki on sujunut kuin rasvattu. Elmo sujahtaa aamulla päiväkodin ovesta juosten sisään ja on silmin nähden tyytyväinen päivän touhuihin. Ilonan aamut ovat olleet vähän nihkeämpiä; tyttö tirautti äidin lähtiessä pienet itkut pari päivää. Eilen ja tänään Ilonakin on ollut paljon tyytyväisempi. Olen erityisen tyytyväinen meidän päiväkodin henkilökuntaan, joka paneutuu hommaansa hienosti ja se tuntuu tietysti mukavalta meistä vanhemmista.

Aamun urheilusessiokaan ei ole toistaiseksi tuntunut pahalta. Oikeastaan olen nauttinut pienestä happihyppelystä! Lapsetkin istuvat pyöräkärryn kyydissä todella mielellään. Kaikkein hienointa tässä on se, ettei minun oikeasti tarvitse lähteä enää illalla jumppiin tms. Päivän liikunta-annos tulee kaupanpäälle lapsia kyyditessä!

1239817800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jäälautat kerääntyivät padoiksi ja saivat Sorsajoen tulvimaan pääsiäisenä. Lintuhavaintoja: lukematon määrä kurkia ja joutsenia, pari telkkää, sinisorsia, haapana, normi pikkulinnut, tikka sekä närhi.

Pääisiäisen vietimme maalla Rautakorvessa - kuten varmaan kymmenen edellistäkin pääsiäistä. Piha oli täynnä kuraa ja joki oli vaarallisen houkutteleva, mutta kaikesta selvittiin taas pitkällä pinnalla. Pitkäperjantaikin tuntui entistä pidemmältä, kun sen viettää Kuusankosken aluesairaalan pävystyksessä... Jouduin nimittäin käyttämään Ilonan lääkärissä, kun epäilin korvatulehdusta. Harmi vaan, että olin oikeassa.

1239817788_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elmo ja Ilona testasivat lampaiden karsinaa. Lammashaka on taas valmiina kesäasukkeja varten.

Ilmat olivat vähän viileät, mutta onneksi lauantaina pääsimme paistattelemaan auringonpaisteessa. Virittelimme nuotion joen törmälle ja paistoimme makkaraa. Miehet (Vesa ja Pepe-ukki) innostuivat laskemaan jokea jäälautoilla ja houkuttelivat myös Elmon mukaan ei-ihan-täysin-vaarattomaan puuhaan... Minä seurasin sydän syrjällään vierestä, kun Elmo intoili täysin rinnoin miesten mukana. No, onneksi Sorsajoki ei tuosta kohtaa ole niin syvä, että siihen valvovan silmän alla kukaan hukkuisi. Mutta muuten pihassa pitää olla silmät auki, etteivät lapset eksy liian lähelle rantaa.

1239817775_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elmo irrottaa jäälauttaa rannassa. Selän takana näkyy  makkaranpaistopaikka.