Viime päivät on lähes joka puolelta voinut lukea "Audi-miehen" kommentteja, esimiehen pahoitteluja tai puolesta ja vastaan -argumentteja. Jopa radiosta (taisi olla kanava Aalto) saattoi kuulla analyysia aiheesta. Tietämättömille pikakertaukseksi: Audi-mies eli VV-auton myyntijiohtaja kertoi viime viikolla naisista ja naisten ihanneominaisuuksista Anna-lehden medianumerossa. Ko. miehen mielestä naisten muodot katoavat, jos nainen ei käytä seitsemän sentin korkoja. Naiset ovat hänen mielestään kuin autoja (ilmeisesti hyvät yksilöt Audeja?), lopputulos viimeistellään kunnon jousituksilla, naisilla ne ovat nilkat ja jalat. Naisen pitää hellitellä, siivota ja silittää miehen paidat. Muuten parisuhde vetelee viimeisiään. Naisen pitää olla myös korkeasti koulutettu. Iästäkin herra esitti oman kaavansa, ihanneikä oli rutkasti herran ikää alhaisempi - yllätys, yllätys! Johtajina naiset ovat tietysti miehiä huonompia, naiset kun sotkevat tunteet kaikkeen.

Huh huh, sanoi moni viestintätehtävissä toimiva kollega eilen illalla. Myös minua kommentointi kummastutti ja kauhistutti. Kukapa viestintäpäällikkö tai tiedottaja haluaisi lukea tuollaista oman talon väeltä. Minä en ihan periaatteestakaan harkitsisi Audia autokseni - enää. Enkä myöskään halua töihin ko. yritykseen saati "Audi-miestä" esimiehekseni. Urakehitys ainakin tyssäisi siihen. Enkä varmsti ole ainut nainen, joka näin miettii...

Muuten koko juttu vaan nauratti - ja vähän säälittikin. Kyllähän niillä korkokengillä on kiva silloin tällöin köpötellä, mutta aika yksitoikkoiseksi elämä vain niillä jalkineilla kävisi. Anna-lehden haastattelun pohjalta herran arvomaailma kuulosti aika pinnalliselta. On aika säälittävää, että "Audi-mies" on löytänyt vain yhden ulottuvuuden naisista. Toivottavasti miehet yleensä löytävät niitä rutkasti enemmän! Sama pätee tietysti myös toiseen suuntaan...Ei miehiäkään tarvitse työkoneisiin verrata.

Minä vaihdoin tänään illalla korkokengät suunnituskenkiin ja pyyhkäisin Vesan kanssa Iltarasteille. Yhdessä suunnistaminen on muuten oikein hauskaa ja halpaa parisuhdeterapiaa. Kaupan päälle saa hyvän kunnon ja raitista ilmaa!  Metsässä ei myöskään tarvitse välittää, vaikka tunteekin itsensä välillä Ladaksi... ;-)